Faciliteiten op Antalya airport // WiFi, winkels, restaurants en roken

Er zijn veel faciliteiten op Antalya Airport. Zo is het mogelijk om belastingvrij (taxfree) te winkelen. Dat betekent dat je op de luchthaven in Turkije in theorie voordeliger uit bent dan elders in Turkije. Uit nader onderzoek blijkt dat dit uiteindelijk niet zo heel veel geld scheelt. De winkels betalen namelijk veel geld in de vorm van vergunningen om op Antalya Airport te mogen verkopen, dus ze verhogen ze de prijzen ook.

WiFi, winkels en restaurants

WiFi op Antalya Airport
Er is draadloos internet beschikbaar in de aankomst en vertrekhallen van de terminals. Het is een van de nieuwere faciliteiten op Antalya Airport. Het netwerk wordt aangeboden door DorukNet. Ook is er internet in de CIP Lounge / VIP terminal. Deze lounge biedt ‘gratis’ WiFi. Gratis staat tussen aanhalingstekens omdat je wel betaalt om in de lounge te mogen zitten. Er zijn echter wel restaurants en cafe’s in de publieke terminal die gratis WiFi aanbieden.

Winkels
Er zijn verschillende winkels op de luchthaven die je kunt bezoeken. Ze zitten vrijwel allemaal achter de douane. Er is een juwelier, een Turkse specialiteitenwinkel, een speelgoedwinkel en een zonnebrillen winkel. Ze zullen allemaal adverteren met ‘Duty Free’ of ‘No Tax’. Bekijk altijd even realistisch of het ook echt goedkoper is. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Restaurants en bars
Er zijn verschillende eetmogelijkheden op de luchthaven. Zo is er bijvoorbeeld een Subway in terminal 1 en een Burger King in terminal 1 en 2. Daarnaast zijn er ook heel veel lokale voedselketens. Ook zijn er ook veel restaurants te vinden, in beide terminals. Mocht je trek hebben in een snel biertje, dan kun je ook terecht op vliegveld Antalya; er zijn genoeg bars te vinden.

Roken
Wil je nog snel even een sigaretje roken voordat je het vliegtuig ingaat, dan kan dat op alledrie de terminals op Antalya Airport op een rookterras, ná de security Vanaf het terras heb je een uniek zicht op het platform. Er zijn weinig vliegvelden die dergelijke faciliteiten (roken na de security) aanbieden.